Selasa, 27 September 2011

Macam Mana Nak Lajukan RAM Komputer

Masalah Komputer lembap? Cepat hang? Menghadapi masalah seperti lambat apabila membuka sesuatu aplikasi??Jangan risau saya akan membantu anda untuk menyelesaikan masalah diatas..

Sila guna software dibawah untuk mengatasi masalah diatas yea..

ok sedikit intro pasal software nie yea..

RAM Saver Pro is an easy-to-use RAM boosterRAM optimizer tool that will keep your computer running faster. RAM optimizer increases the operation system performance by making more memory available for your applications.
RAM Saver Pro will:
  • defragment system memory for faster access time;
  • increasing the efficiency of your CPU and Motherboard caches;
  • recover memory leaks from poorly behaved applications;
  • temporarily flush unused libraries out to disk and so on.
Using these optimization tricks will help your favorite applications and games run faster and more efficiently - even on old computers.




Tunggu lagi sila la Download kat bawah nie 


Full Version plak tue..
Yang nie untuk version 10
Yang nie untuk version 11

Cara Nak Remove Software Dengan Berkesan

Kadang2 ada software yang kita nak remove (uninstaller) gagal dibuang secara total ataupun dengan erti kata yang mudah gagal dibuang secara menyeluruh menyebabkan sesetengah fail ada didalam komputer kita..Disini mungkin akan membantu anda untuk menyelesaikan masalah tersebut..Selain itu software ini juga amat berguna untuk menyelesaikan masalah seperti fail yang gagal dikesan untuk Di uninstaller seperti yang berlaku di Control Panel komputer anda...Fail2 atau software yang selalu gagal dibuang secara keseluruhan adalah seperti Antivirus contohnya Kaspersky,Avast,Avira dan software2 yang mengandungi malware,spyware dan sebagainya.

Dengan perkongsian ini diharapkan dapat membantu anda dalam mengatasi masalah tersebut..Semoga bermanfaat kepada pembaca blog..Saya mengalu-alukan komen anda tentang artikel ini dan sebarang pertanyaan amatlah dihargai>>peeahh ayat dewan bahasa dan pustaka plak dah..hehe..ok..sedikit intro pasal software nie yea>>




Nampak gambar diatas??berbeza kalau anda menggunakan Control Panal untuk membuang (Uninstaller) software kerana ia masih simpan beberapa fail didalam komputer anda,sebab itu lah komputer kita akan menjadi lembap atau hang suatu hari nanti..Dengan menggunakan Revo Uninstaller nie akan membuang secara menyeluruh fail2 yang ada..



Revo Uninstaller Pro helps you to uninstall software and remove unwanted programs installed on your computer easily! Even if you have problems uninstalling and cannot uninstall them from "Windows Add or Remove Programs" control panel applet.
Revo Uninstaller is a much faster and more powerful alternative to "Windows Add or Remove Programs" applet! It has very powerful features to uninstall and remove programs.
  • No more stubborn programs
  • No more installation errors
  • No more upgrade problems
  • Remove programs easily
With its advanced and fast algorithms, Revo Uninstaller Pro analyzes an application's data before uninstall and scans for remnants after the uninstall of a program. After the program's regular uninstaller runs, you can remove additional unnecessary files, folders and registry keys that are usually left over on your computer. Revo Uninstaller Pro offers you some simple, easy to use, but effective and powerful methods for uninstalling software like tracing the program during its installation.
Revo Uninstaller Pro has a very powerful feature called Forced Uninstall. Forced Uninstall is the best solution when you have to remove stubborn programs, partially installed programs, partially uninstalled programs, and programs not listed as installed at all!
To remove a program completely, and without leaving a trace, you can monitor all system changes made during its installation, and then use that information to uninstall it with one click only – simple and easy!

Haaa tunggu apa lagi sila la download software nie Full Version Secara percuma Ok..Klik Disini

Selasa, 20 September 2011

Memerlukan Tukang Rumah


Kami menyediakan khidmat menyambung rumah,mengubah suai dan membina rumah serta  membaiki kerosakan bumbung atau bahagian-bahagian rumah, memasang mozek dengan kemas, memasang dan membaiki paip, mengecat rumah , mengecat bumbung ... khidmat memasang grill / pagar dan plaster ceiling yang cantik juga disediakan. Semua servis dengan harga yang berpatutan ....  
kami menawarkan servis ini di kawasan sekitar
Daerah Baling dan Sik Kedah,Darul Aman sahaja.... sila hubungi Encik Zaidi Di talian>> 0134196877. Untuk pertanyaan lanjut ..   Terima Kasih










Beli Buku Murah Pelbagai Tajuk