Ahad, 20 November 2011

Cara Nak Copy Paste Blog Yang Dilindungi

Salam sejahtera semua,baru-baru nie ada kawan tanya pasal cara nak copy blog yang dilindungi,ingatkan semua dah taw pasal nie,so saya ingin berkongsi cara-cara untuk mendisablekan JavaScript seterusnya membolehkan blog tersebut di copy..ahaha ayat macam apa lagi..hmm ok kita teruskan,sila lihat gambar dibawah

Nie cara untuk google chrome ok..

On the Chrome browser click on wrench icon at the top right and then click “Options”.
Go to “Under the Hood” tab. In the Privacy area click on “Content Settings” button.
In the content settings, click on the “JavaScript” given on the left. Now select the option “Don not allow any site to run JavaScript”.
Similarly click the “Plug-ins” on the left and check the option next to “Do not allow site to run plug-ins”. Click the “Close” button.
Now visit any site which runs Javascript on your browser. You will not able to access it. For example you won’t login into your Facebook account because it runs JavaScript on your browser while you login. Also you can’t run any bookmarklet on your browser.

Since the plugins include Flash plugins therefore you can’t run Flash content on your browser after disabling it. For example you can’t play YouTube videos after disabling plug-ins.

Dibawah cara untuk Mozila Firefox


anda boleh cuba buat di blog nie ok..sebab blog nie kadang-kadang ada code yang perlu di copy,so tak perlu lagi minta kebenaran untuk copy..huhu..semoga berjaya yea..satu lagi, untuk disable kalau yang guna Internet explorer dan lain-lain lagi boleh lihat caranya disini..Nak Banyak Cara Lagi

Jumaat, 11 November 2011

Download Avira Antivirus Premium 2012

Seperti kita sedia maklum avira telah mengeluarkan versi terbarunya dengan pelbagai tambahan fungsi terkini.

Kepada sesiapa yang belum ada antivirus tue ataupun berhajat nak guna avira nie boleh la mendownload disini

haaa sebelum terlupa licene key hanya boleh guna sampai 14.02.2012 jea ok..

nak guna licene key lama lagi tunggu update di blog nie la yea..

 Klik Disini Untuk Download
Password untuk exract winzip fendiskypro

Convert Lagu Dalam Pelbagai Format

Salam sejahtera semua,kembali lagi untuk kongsi tips yang seterusnya,disini ada satu software yang memudahkan anda menukar fail audio dalam pelbagai format termasuklah,

  1. Convert mp3 to wav, mp3 to wma, mp3 to ogg
  2. Convert wav to mp3, wav to ogg, wav to wma
  3. Convert wma to ogg, wma to wav, wma to mp3
  4. Convert ogg to mp3, ogg to wav, ogg to wma 
waah banyak betul fungsinya dan kebolehan menukar fail dalam pelbagai format..Dibawah ada interface software ni


terbaiiik punya la..opss satu lagi,ianya support untuk windows xp dan kebawah,,tapi ia diuji dan boleh guna untuk windows 7 profesional x64bit editions..kira bole tahan la software nie..huhu..tunggu apa lagi boleh download dibawah secara full versions hanya ada di blog nie jea..hehe

 Klik Disni Untuk Download
kata laluan untuk extract winzip fendiskypro

Khamis, 10 November 2011

Cara Buat Peta Minda Dengan Efektif Download MindjetMindManager2012

Salam sejahtera kepada semua pembaca blog..fuuuh penat rasanya dengan pelbagai tugasan harian namun alhamdulillah dapat juga menyiapkan satu lagi informasi dan software yang mungkin sangat berguna kepada pembaca blog hari nie..Software nie sangat efektif kepada sesiapa sahaja yang mahu menghasilkan peta minda yang kreatif dengan warna menarik semestinya memudahkan tugasan kita seperti menghafal,merancang plan dengan teliti dan sebagainya..Dibawah menunjukan beberapa interface software nie ok.Cara nak guna software nie lebih kurang sama dengan Microsoft Office ok cuma lebih power la sebab boleh tukar fail nie dengan erti kata lain convert fail ke pdf format,word,excel dan banyak lagi la..








Arrrgghhh tengok gambar pun dah faham kan fungsi dan kelebihan guna software nie,so tanpa bercerita panjang lagi sila la download dibawah


Kata Laluan Fail Zip
fendiskypro

Software Terbaik Elak Penyebaran Virus Komputer

Salam dan selamat sejahtera kepada semua pembaca blog, rasanya sudah lama saya tidak mengupdate blog nie yea,masalah lambakan info2 di internet,kekurangan idea dan kekangan masa untuk membuat analisis ataupun penilaian yang terbaik untuk menyediakan info2 berguna kepada pembaca blog menyebabkan masalah ini.

Apa2 pun hari ini saya ingin berkongsi beberapa maklumat yang mungkin berguna kepada pembaca blog sekalian,saban hari terciptanya pelbagai definisi terbaru virus dengan pelbagai cara serangan yang lebih kompleks menyebabkan ramai pengguna komputer terdedah dengan ancaman siber terkini,lebih malang lagi kita sebagai pengguna tidak mempunyai sebarang pengetahuan dan perisai yang dapat menangani ancaman virus terkini yang lebih kompleks tersebut

Oleh yang demikian saya ingin memberi cadangan kepada anda semua bagi menangani masalah tersebut.
Saya memerhati dan membuat analisis tentang keberkesanan satu software yang sangat berguna kepada pembaca sekalian iaitu Usb Disk Security yang dapat menyekat sebarang virus secara autorun dari merebak dan menjangkiti sistem komputer anda,ia amat efektif kerana dapat menyekat virus dari perkongsian data atau fail melalui usb

Untuk keterangan lanjut anda boleh membuat carian dari google dan sebagainya untuk mengetahui lebih banyak informasi tentang software tersebut.

Klik Dini Untuk Keterangan Software Tersebut

Disni saya cuma ingin kongsikan software tersebut secara percuma..Full Versions.

Klik Disini Untuk Download Versions 6.0

Klik Disini Untuk Versions Terbaru

Selain itu anda boleh menggunakan Microsoft Security Essentials sebagai pembantu sistem pertahanan dari ancaman terkini. Semua software yang dicadangkan diatas adalah terbaik untuk atasi masalah penyebaran virus micro termasuklah virus secara autorun dari usb.Ia adalah pelengkap kepada software antivirus anda,memang sesetengah antivirus ada menyediakan pertahanan untuk usb dari ancaman virus tetapi anda harus ingat tidak semua penyedia atau perkhidmatan antivirus tersebut dapat menyekat sesetengah virus dengan erti kata lain full protections for usb virus infections,oleh yang demikian elok lah kita menambah satu lagi aplikasi yang mudah dan menarik untuk digunakan sebagai perlindungan secara efektif dan berkesan..lagipun anda boleh dapat software tersebut secara percuma dalam blog saya berbanding secara bayaran ataupun anda mendownload di web2 yang belum tentu keselamatan anda terjamin.

Klik Disini Untuk Mendownload Microsoft Security Essentials


Harus diingat Microsoft Security Essentials nie hanya untuk windows yang ori sahaja k,cuba cari bagaimana mengaktifkan windows anda di sumber2 internet,rasanya di blog saya ada post pasal nie,cari-cari dan selongkarlah..

Eh sebelum terlupa ada satu lagi software antivirus yang sangat2 ringan untuk digunakan,software antivirus tue amat efektif dalam mengatasi masalah virus shortcut,virus shortcut nie la yang ramai sangat orang bising fail2 semuanya jadi shortcut dalam pendrive or usb..huhu, ok tanpa bercerita panjang selamat mendownload dan tengok la keberkesananya.. ;-) antivirus tu buatan indonesia,memang terbaik la..

klik Disini


Ok sampai disini sahaja,jangan lupa lihat artikel yang seterusnya dengan informasi yang lebih padat lagi ;-)..


Kata Laluan Untuk Buka Fail Zip
fendiskypro