Isnin, 26 Mac 2012

Sabtu, 17 Mac 2012

Delete Virus Autorun.inf

Salam sejahtera..hari nie admin nak kongsi satu tips tentang bagaimana nak delete virus Autorun.inf di pendrive ok,memang sedia maklum ada banyak software antivirus yang dapat buang Autorun.inf macam Usb Disk Antivirus,Smadav antivirus lokal indonesia dan banyak lagi namun cara ini lebih berkesan dan membuang Autorun secara menyeluruh didalam pendrive,sebenarnya Autorun.inf bukanlah sejenis virus tetapi ia sejenis file yang digunakan untuk menjalankan sebarang aplikasi termasuklah virus!! sebab itu ada sesetengah antivirus seperti Avira mendetect Autorun.Inf sebagai virus.

Ok tanpa bercerita panjang,mari kita teruskan cara nak baung Autorun.inf tue ok

1.Buka cmd,caranya Go to start > Run, and type “cmd” . Press enter

2.Type “cd\” and press enter to get to the root directory of your System

3.Type “attrib -h -r -s autorun.inf” and press enter. This will look for autorun.inf in the selected Drive

4.Type “del autorun.inf” and press enter. This will delete autorun.inf virus from the selected Drive

5.Repeat the above Steps for other drives. To navigate to other Drives, First type “cls” to clear your ‘command prompt’ then type “d:” . Repeat the Steps for all the Drives including your USB Disk Drive

6.Restart Pc..Siap..

Kalau tak faham boleh tengok gambar dibawah ok

Selasa, 13 Mac 2012

IDM 6.10 Beta 2

Salam sejahtera,macam biasa Idm dah boleh update dengan pelbagai fungsi baru..

Boleh download dekat sini

IDM 6.10 Beta

Jumaat, 9 Mac 2012

SplashPro Tingkatkan Kualiti Video

Salam sejahtera..Bagi anda yang mahukan kepuasan menonton kualiti video yang amat memuaskan saya mencadangkan anda menggunakan SplashPro,software nie jugak support banyak format video..malas nak tulis panjang-panjang,kalau tulis pun kan ada orang nak baca..tapi kalau yang rajin tue sila ke home page software nie kalau berminat nak pakai ..nie home page dia http://mirillis.com/en/products/splashpro.html software nie berbayar so kalau nak full version boleh download dekat blog nie. Sila Klik Untuk Download Software

Preview Picture Software












Isnin, 5 Mac 2012

Macam Mana Nak Cari Software Full Version

Salam sejahtera..disini saya ingin berkongsi satu link yang didalam tu ada macam-macam software power2 jugak la,tidak terhad untuk windows 7,lain2 os pun ada..Lagi satu movie pun ada,huhu macam2 ada..tengok la kat link dibawah tue ok..thanks

http://dl2.sibdownload.com/Aria/

Internet Download Manager Setup 6.09 Build 3

Semua dah taw kan apa tue IDM..kat sini cuma nak kongsi IDM yang terbaru ja..ok kalau tak taw IDM tue apa..google la..nie link dia http://www.internetdownloadmanager.com/

ok tanpa cita panjang download ja versi terbaru dan full kat sini

Sila Klik

Cara Nak Remove Timeline Facebook

Salam sejahtera..baru2 nie banyak kawan2 tanya cara nak remove facebook timeline sebab rimas dan macam-macam sebab lagi,,ok hari nie saya nak berkongsi tips mudah lengkap dengan software dan video cara nak remove ok..

Sila Download file dibawah,dalam file tu ada siap2 semua video,software ok..mudah faham dan ringkas..Selamat mencuba dan kalau ada apa2 masalah boleh tanya..Terima Kasih kerana berkunjung ke blog nie..

Sila Klik Untuk Download