Ahad, 10 Februari 2013

Tak Boleh Padam File


Selalu kita download banyak benda pastu lupa nak delete.Ok.Ini adalah Tutorial cara efektif nak padam semua benda tu dari komputer kita.

Pergi ke Start > Control Panel > Programs > Uninstall A Program.Cari file yg nak padam,contoh SpeedFan.Kalau dah jumpa,double click.Dia cakap dah uninstall tapi sebenarnya belum....Ada file yg kita kena siasat dulu.Mesti korang faham,ada beberapa software yg bagi Toolbar and Searchbar masa kita install.

1.Cari File Yg nak/dah Uninstall

Lepas dah taknak guna file tuh,ingat2 masa Install file letak mana.Selalunya secara automatik akan masuk ke Computer > C: > Program Files atau Program Files x86

Cek di salah satu file tu dan contoh file yang nak padam SpeedFan.Cari file SpeedFan dan click.

Sesetengah software sediakan UNINSTALL.exe dan korang boleh terus padam.Tapi ada yg tak.Oleh itu,padam terus file tu.Kalau korang prasan,ada beberapa file lama korang kat situ padamla.Sebenarnya semua benda tu tak guna dah tapi kena slalu hati2 sebab nanti TERPadam benda penting.

2.Cari di Desktop

Walaupun takleh guna dah,tapi mende tuh akan menyemakkan Desktop.Jadi,delete shortcut tu.

3.Cek bar bawah (Sebelah Jam)
Benda ni slalu jadi,cek di bar bawah dan tengok APP tu masih pakai atau tak.Kalau masa padam dia ada bagi message untuk "TryAgain" ni lah penyelesaiannya.

4.Cek START bar.
Kalau masih nampak file tuh kat START,right-click,remove from this list.

Check group HCA >>> http://adf.ly/It3QQ


Tiada ulasan:

Catat Ulasan